Hopp til hovedinnholdet

Næringsinnhold

Kjemisk sammensetning av avskallet havre og sammalt hvete, g/100 tørrstoff

 

Havre, avskallet, gjenomsnittsverdi 1)

Havre, typisk variasjon

Hvete, gjenomsnittsverdi 2)

Stivelse

51,1

44-61

62,4

Protein

15,2

11-20

16,8

Fett

7,6

5-9

2,1

b-glucan

4,2

2,2-6,6

0,6

Aske

1,9

1,3-2,3

1,7

Kostfiber

8,9

7-11

12,5

Sukker

1,1

0,9-1,3

3,3

Referanse:

  1. 1) Webster, F.H. Whole-grain oats and oat products. Whole-grain foods in health and disease, ed. L. Marquart, J.L. Slavin, and R.G.Fulcher. 2002. St.Paul: AACC.
  2. 2) Ragaee,S and Scoles,G. Rye for improved food and feed. Speciality grains for food and feed, ed. E. Abdel-Aal and P. Wood. 2005. St.Paul: AACC.
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish -�Informasjonskapsler