Hopp til hovedinnholdet

Grov pai med havre (glutenfri)

Havrerisle nærbilde Foto Eli Marie Grindstad Mellem

Vår familie er glad i pai til middag. For å få litt grovere bunn fikk datteren min på 12 år en idé om å kverne glutenfrie havregryn på mandelkvernen, og ha i paideigen. Det gjorde paien enda bedre!

Vi har en i familien som ikke skal ha gluten (food map diett). Og da er havre fint å bruke i maten.

Oppskrift:

Paibunn
100 g mykt meierismør (gjerne laktosefritt)
2,5 dl glutenfritt mel
5 ss kvernet glutenfrie havregryn
2 ss vann

Presses ut/smøres ut i en paiform. Stekes på 200 grader i 10 minutter.

Fyll:
Her kan man variere alt etter hvilke ingredienser man har tilgjengelig. Her er to forslag:

1.

  • 6-8 grillpølser i biter
  • 2 sopp i skiver
  • 1 tomat (enten i skriver på toppen, eller biter oppi paien)
  • Strø gjerne over litt finhakket purre

2.

  • To pakker bacon i terninger (stekes lett)
  • En halv paprika i biter
  • 6-8 cherry tomater i båter
  • En neve finhakket purre

Eggemasse (helles over fyllet):

  • 4 egg
  • 3 dl melk (laktosefri ved behov)
  • Litt pepper

Ha over ca 2,5 dl revet ost.

Stekes i ca 25 minutter på 220 grader til eggemassen blir stiv.

Se flere oppskrifter med havre | Se flere havrebilder

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish -�Informasjonskapsler