Opplysningskontoret for brød og korn
Dagen-derpå-grøt er både salt og søt, en smakskombinasjon som aldri slår feil. Kokt på havre, rug, dadler og øl. Toppet med bacon og valnøtter. Dagen-derpå er reddet.
SLIK GJØR DU
Hvis du husker, ha gryn i en kjele med vann over natten.
Legg bacon på bakepapirkledd stekeplate i stekeovn på 200 °C. La det stå til halvstekt.
Bland sukker og valnøtter i en blender til det er bare små smuler.
Ta ut bacon og strø på nøtteblandingen. Sett tilbake i stekeovnen, bacon er ferdig når det er sprøtt og gyllent. Total steketid er omtrent 10 minutter.
Kok opp gryn og dadler sammen med øl og vann. La grøten putre i ca. 5 minutter. Smak til med salt
Server grøten med skiver av sprøtt bacon med valnøttknekk. Denne gjør garantert dagen-derpå bedre.
Likte du dagen-derpå-grøt, vil du nok like sjokoladegrøt også! Grøt kan absolutt være kosemat. Oppskrift fra Grøt på ville veier.
Comments