top of page

Grov pai med havre (glutenfri)


Vår familie er glad i pai til middag. For å få litt grovere bunn fikk datteren min på 12 år en idé om å kverne glutenfrie havregryn på mandelkvernen, og ha i paideigen. Det gjorde paien enda bedre!

Tekst og foto: Eli Marie Grindstad Mellem <marmelle@online.no>

Vi har en i familien som ikke skal ha gluten (food map diett). Og da er havre fint å bruke i maten. Oppskrift: Paibunn 100 g mykt meierismør (gjerne laktosefritt) 2,5 dl glutenfritt mel 5 ss kvernet glutenfrie havregryn 2 ss vann Presses ut/smøres ut i en paiform. Stekes på 200 grader i 10 minutter. Fyll: Her kan man variere alt etter hvilke ingredienser man har tilgjengelig. Her er to forslag: 1.

  • 6-8 grillpølser i biter

  • 2 sopp i skiver

  • 1 tomat (enten i skriver på toppen, eller biter oppi paien)

  • Strø gjerne over litt finhakket purre

2.

  • To pakker bacon i terninger (stekes lett)

  • En halv paprika i biter

  • 6-8 cherry tomater i båter

  • En neve finhakket purre

Eggemasse (helles over fyllet):

  • 4 egg

  • 3 dl melk (laktosefri ved behov)

  • Litt pepper

Ha over ca 2,5 dl revet ost. Stekes i ca 25 minutter på 220 grader til eggemassen blir stiv.

Relaterte innlegg

Se alle

Havrelefse

Her får du en enkel oppskrift på havrelefse. Oppskriften gir 8 lefser med diameter på ca 30 cm. 7-8 dl havremel 2,5 dl vann 0,5 dl...

Comentarios


bottom of page