En saftig, god og grov briks med mye havregryn.
Ingredienser:
6,5 dl vann
400 g hvetemel
175 g sammalt rug, fin
75 g sammalt hvete, fin
75 g sammalt hvete, grov
250 g havregryn
15 g salt
15 g maltekstrakt
½ pk gjær
vann til pensling, store havregryn til pynt Fremgangsmåte: Råvarene skal være romtempererte og vannet skal være lunkent, ca 30 °C. Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen litt vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal være ganske løs, fordi havregryn suger til seg mye væske, så når deigen har hevet en stund vil den bli fastere. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 90 minutter. Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to. Trill til runde og jevne boller. La de hvile under plast på bakebordet i ca. 20 minutter. Del hver bolle i 6 like store biter og form små avlange brød. Pensle brødene med vann og vend de i store havregryn. Legg brødene ganske tett i en langpanne kledd med bakepapir. La brødene etterheve i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse). Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist. Denne deigen krever en del tid, men det er det som gir den gode smaken. Når en deig får lang hviletid får alle de gode smakene i deigen tid til å lage en god aroma og et saftig resultat. Les mer på http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/havrebriks/
Comments