top of page

Havrevafler uten gluten

Klinisk ernæringsfysiolog Anne Ulla Gjøen

Nok til 4 - 5 plater


  • 1 ½ dl glutenfri melblanding

  • 1 dl (40 g) ren havre

  • 30 g sukker

  • 1/3 ts kardemomme

  • 3 dl melk

  • 1 egg

  • 2 ss smeltet margarin/smør

Bland de tørre ingrediensene, tilsett melken, egget og fettet i røren. Rør godt, eventuelt bruk kjøkkenmaskin. La røren stå å svelle kaldt i en halv til en time. Stek vaflene lysebrune. Dette rekker til 4 eller 5 vaffelplater. Hver plate gir 8-10 g havre. En halv plate gir 4-5 g havre. Havre i glutenfritt kosthold Bruk kun kvalitetstestet ren havre. Begynn forsiktig i samråd med lege. Nydiagnostiserte bør vente til man er frisk igjen.

Relaterte innlegg

Se alle

Havrelefse

Her får du en enkel oppskrift på havrelefse. Oppskriften gir 8 lefser med diameter på ca 30 cm. 7-8 dl havremel 2,5 dl vann 0,5 dl...

Comments


bottom of page